MÅNGA SKULLE MÅ GOTT AV LITE MER VÄRMLAND!

Vi serverar mat baserad på lokala råvaror och från lokala småskaliga producenter. Vi önskar stimulera det
lokala näringslivet och samtidigt servera mat med kvalitet – ett resultat av nära samarbete, gemensam
utveckling och mycket kärlek i hanteringen av naturen och vårt djurliv.
Viltkött och skandinavisk Tapas står gärna och ofta på menyn.


ETT URVAL AV VÅRA LEVERANTÖRER

Hygns Vilt – Slakteri & Rökeri – Delikatesschark

Karin och hennes gäng på Hygns Vilt levererar närproducerad Delikatessmat med identitet.

Bageri, bigård och gårdsbutik

Franz och Brigitte bakar de härligaste bröd, bullar och kakor. Dessutom levererar de all honung från egen bigård och är sambandscentral för flera andra småproducenter, bl a ekologiska Värmlandsägg till frukosten.

Adelsnäs Kalkon

Pelle levererar förstklassig kalkon till vårt kök. På Adelsnäs menar de att kalkonkött bör kunna användas till vad det än är för måltid som skall ätas, från lunch till festmåltid – eller till ”nattamackan”.

Vi kunde inte vara mer eniga.

Lillängens Gårdsmejeri

Ett gott urval av getostar blir producerade av Stig och Kajsa på deras gård i närheten av Sunne. Vår runda, lena och ändå så smakrika chèvre tillverkar de speciellt åt Vita Älgen. Lycka!

Frykdalens Fårfarm

Det var det bästa lamm jag smakat är ofta reaktionen när vi helgrillat lamm som Joakim och Helena kommit med dagen före den stora festen runt grillen.

Edsbergs Gårdsgrisar

Bröderna Per och Bengt är 5:e generationen som driver gården. Deras glada grisar gör också våra gäster nöjda.

Kils Slakteri

På det moderna, småskaliga slakteriet arbetar de för ett närproducerat kött med hög kvalitet och god djuromsorg. Från dem köper vi vårt nötkött som utan tvivel är gott hängmörat. Det köttet vi beställer kommer från gårdarna kring Åmotfors.

Lillänghamnens Fiskrökeri

Fiskrökeriet drivs av de två ytkesfiskande bröderna Göran och Krister Fransson. Den vilda laxen eller gösen får vi färsk – eller rökt hit till vårt kök. Detta är vi och gästerna glada över.

Värmlandsmat

Vi får också andra råvaror och produkter via medlemmarna av Värmlandsmat. Värmlandsäggen kommer Franz och Brigitte med när de levererar bröd bakat på mjöl från Stöpafors Kvarn.